HiWind

Over Ons

HiWind is gestart vanuit een passie om wielrennen zo optimaal en dus plezierig mogelijk te maken. Onze fascinatie voor aerodynamica willen we met iedereen delen. Wij hebben aanvullende kwaliteiten en specifieke kennis (fluid dynamics, bewegingswetenschappen, luchtvaart aerodynamica). Tijdens een initiële test periode zijn virtuele windtunnels ingericht, scanapparatuur getest en verbeterd en zijn tientallen analyses uitgevoerd en verfijnd op onze testpersonen. 

Sinds 2020 zijn we actief en helpen we wielrenners om aerodynamischer op hun fiets te zitten. 

peter_02

Peter Droogers

Peter heeft het echte fietsen een jaar of zeven geleden uitgevonden. Een dag niet gefietst is een dag niet geleefd. Peter heeft een academische achtergrond in vloeistofmechanica. Peter is binnen HiWind verantwoordelijk voor de algemene zaken en de virtuele windtunnel.

Jesper_01

Jesper Verhey

Jesper is een beetje met zijn fiets vergroeid. Mtb, tijdrijden, bergen, triathlons; Jesper is in voor alles. Jesper heeft een achtergrond als bewegingswetenschapper. Binnen HiWind is hij degene die het aerodynamische verbindt met de optimale lichaamshouding.

jan_02

Jan van Til

Jan is gewend aan de eeuwige (tegen)wind in Waterland (noord van Amsterdam). Jan is drone expert en weet alles over luchtvaart aerodynamica. Jan verzorgt binnen HiWind de aero-gadgets en voert ook de meeste 3D scans uit.